Jan 30, 2015, 7:36 AM

Хей, живот, здравей! 

  Poetry
475 0 0

Хей, живот, здравей!

 

Хей, живот, здравей!

Аз, пак съм на прага ти.

С повече опит съм днес,

и с повече изпитани знания.

 

Научих толкова много неща

и толкова много забравих,

и всичко бе по трудния начин,

но аз не ти се предадох.

 

Сега ще започвам пак да строя,

кули на пясъчни замъци,

но няма да чакам и да стоя,

подготвящ се, за твоите крясъци.

 

Ще дишам, ще бягам и ще седя,

сред полета, по пътища и на бордюри,

но никога, никога няма да спра,

да се опитвам да те изуча.

 

И нищо, че чувствам се сам на света,

и нищо, че чувствам се слаб,

аз, пак ще надигна тази глава,

за да променя този свят.

© Димо Господинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??