May 20, 2015, 8:29 PM

Хей, море, здравей 

  Poetry
1253 4 0

Хей, море, здравей

 

Хей, море, здравей

кажи,

ти помниш ли

тез влюбени очи

и малки стъпки по брега

от боси бели стъпала,

с коси от морските вълни

и шепи пълни със звезди.

 

И пак е лято,

любов здравей!

Сърце,

море от чувства

разпилей...

Отново стъпвам на брега

с боси бели стъпала,

с коси от морски дълбини

и поглед пълен с мечти.

 

Кристали бели

като

огърлица са оплели

и дъх на водорасли

върху мен.

Събирам аз морето с длани,

обличам бриза нежен,

да бъде върху мене като лани,

соления дъх крайбрежен.

© Иванка Балкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??