Искам да отключа всичките си мисли,
да ги пусна в синьото тихо да бълбукат,
да се лутат радостни в светове измислени,
да се забавляват и да не им пука.
Искам да развържа тайните си страсти
дълго в мен затваряни. Нека да вилнеят,
да помитат яростно дървеса и храсти,
както в буря лятна прави суховеят.
Искам да насъскам своите желания
сякаш хрътки бързи, хванали следата.
Ненаситни странници, търсещи познание -
те са мимолетният флирт със самотата.
© Нина Чилиянска All rights reserved.