Feb 24, 2015, 11:56 PM

ххх 

  Poetry » Love
505 0 5

Къде изчезна онова вълнение,

с което все очаквах да те видя.

И нежността стопи се – привидение –

в пашкула сляп на болна какавида.

 

Във мъртвите си дни мълча и дишам

дълбоко и в дълбока пропаст падам.

Със въглен по стената ще напиша,

че ще си тръгна скоро с листопада.

 

Знам, ще оглозга споменът до болка

следите ни във миналото слети.

Единствен вятърът ще се запита колко

въздишки има в чашката на цветето.

 

Но ние с теб ще бъдем тъй далече –

във сънища завинаги изстинали.

Една звезда зелена само вечер

ще си припомня, че оттук сме минали. 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??