По картини на Салвадор Дали
Огънати циферблати отмерват минути.
По пясъка, с крака на комари,
се разхождат огромни мамути.
Кръвожадни тигри ловуват в небето.
Белокрила пеперуда кацна
леко върху сърцето.
Мадона отхапва парченце от времето.
Конник във черно препуска
с ботуши на стремето.
Планета се върти не около оста си.
Дъга лети в облаците
и залива всичко с цвета си.
© Васил Георгиев All rights reserved.