Jul 29, 2006, 8:57 AM

Хубаво ми е, че те има 

  Poetry
1524 0 6
Хубаво ми е, че те има


Хубаво ми е, че те има...
във звездната нощ от вълна овдовяла
на голия пясък изхвърлена мида.
Бяла птица към мен полетяла...

Хубаво ми е, че те има...
цъфнала вишна сред хиляди тръни,
клони-ръце в небето простряла,
отронила цвят над пропасти стръмни...

Хубаво ми е, че те има...
във първите глътки горещо кафе,
във волния мах на птичи криле,
лика ти открили любима.

Хубаво ми е, че те има...
във босите стъпки на летния дъжд,
във кристалния звън на идваща зима,
във бухнала пролет – така изведнъж...
хубаво ми е, че те има

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??