Aug 31, 2022, 1:55 PM

Хвърчащи мисли... 

  Poetry » Other
289 0 1

Скоро ще дойде есента...
жълтата, тъжна и дъждовна есен...
Слънцето ще вземе силата от листата на дърветата,
а вятърът ще мете с тях улиците.

 

Ще зазвънят през септември гласчетата на учениците,
ще затропат работниците пак по строежите...
Небето няма да е тъй синьо,
градът няма да е толкова тих и пуст...

 

Лятото ще си отиде..,
както тръгна си и пролетта... 
и ще чакаме с надежди зимата,
докато се крием от дъжда.

 

От гардероба ще извадя тогава любимият шал
в цветовете на тъжната есен,
ще загърна самотата с топло палто
и ще крача под чадъра унесена...

 

 

 

17 август

   2022г.

© Natalie All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Менят се сезоните, всеки от тях носи различни емоции, то в това се крие нетърпението с което ги чакаме! Хубав стих!
Random works
: ??:??