До колко ли женски уши е достигнало твоето
"Мила, искам да се будиш до мен"?
Нима този стих, излязъл изпод перото ми
не е дошъл тук, за да ми бъде мехлем,
когато се сещам, че някъде в дните предишни
за тебе била съм едно от всички лица -
една от всички онези женски усмивки,
били за теб само тяло, не и душа?
Че думи, които уж в тайна на мен си говорил,
на други си казвал, че даже и в същия ред;
че сърцето ми чисто с тях без срам си отворил -
с ключ, който и с други си пробвал наред.
Така че когато във него едничката радост
остане да зная, че тръгна ли, твоето
ще пронижа,
то е моя голяма победа над теб и едничка награда,
и, може би, твоя грешка - че ме обичаш.
© Farise All rights reserved.