Feb 28, 2013, 8:59 PM

И Бог създаде жената 

  Poetry » Other
1403 0 16

... И Бог създаде жената

от плът... и от кръв - лудо вино,

в душата ù плисна дъгата,

в очите ù... морското синьо.


От небето име откъсна -

дяволито... кокетно... за дева,

в косите звездите ù пръсна

и нарече я галено... Ева.


Във смокиня одежди намери

и обагри ги с цветни мъниста,

щом разтвори земните двери,

пред Адам да грейне лъчиста.


А нататък? Стара история -

с греховния плод... отгде произлиза...

Аз бях този любовник Адам

и с Ева живеем... наблизо.


© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??