При него вечер ще се връщаш,
но духом няма да си там!...
По навик пак ще го прегръщаш
в спектакъл, неведнъж игран!...
Ще го докосваш с чужди пръсти
и от целувки ще боли!...
Не можеш и да се прекръстиш...
Ти грешницата си, нали?...
Смълчани са у вас стените,
свидетели на бивша страст...
Студено днес трептят звездите...
Отдавна хладно е у вас...
И ще притихваш във леглото,
ще търсиш в себе си вина...
Или виновен е животът,
че слаба си като жена?...
Сълзите мълком ще изтриваш...
В душата - празно... Пустота!...
Тъгата в болка ще прелива
и ще те хапе самота!...
© Роберт All rights reserved.