Sep 3, 2011, 10:01 PM

И пак ще дойдеш... 

  Poetry » Love
629 0 4

И пак ще дойдеш,

аз знам...

Всеки връща се от там,

където взима!

И миг преди да те забравя,

ще се завърнеш тихо, неочаквано,

вървящ с празни шепи,

готов да ме ограбиш.

Но какво ли ще откриеш?

Една  жена - слаба, безхарактерна,

без капка гордост, в ъгъла стояща,

готова пак да те приеме,

без разкаяние дори...

И питаш се:

Това ли искаш,

щастлив ли ще съм с нея,

и знаеш отговорът не е!

Тогава, скитнико, защо се връщаш

там, където нищо не намираш?...

 

© Магдалена Динева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??