Apr 7, 2011, 7:54 PM

И в стих отново да възкръсваш 

  Poetry » Love
701 0 2

По рамото не ще ме тупнат
и " - Аз съм с тебе!" - не изричат...
Мечтите ми, под лист, захлупени.
Мастило се на капки стича...

И да повярвам все не мога,
че тя е страшна - Обичта...
Тя, Болка ми е и Тревога.
Тя, Източната е звезда.

Във църквата гостувам рядко.
Знам, Възкресение ще има!
Не ги харесвам тез порядки
и тача Го Отца, пред Сина...

Ядосвам се, че пак съм слаб.
Смъртта утопия е сладка.
Аз, твоят тих и земен раб,
отново влюбен съм... За кратко?!

Ти си със мен. Не си сама.
Не ще и Залезът да гасне...
Виж, виж! Разпъпва Пролетта
и всичко в цвят е най-прекрасно!

Аз знам, живителният сок
в лозница дива вече тича...
През Времето, щом има скок,
така е лесно да обичаш...

И всеки път, когато спиш,
аз пред Иконата се кръстя
със Изгрев да ме одариш
и в стих отново да възкръсваш...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??