Mar 21, 2017, 6:05 PM

Идвай пролет 

  Poetry » Love, Free verse
271 4 11

Идвай пролет моя белоцвета

дари ме с твоят аромат.

Донеси ми ласки нежни.

И задъхана от аромата да живея.

пролетен танц да изтанцувам.

Твоите мечти са в моята душа.

И тих ветрец ме залюлява.

За радост пролетна ме той зове.

Твоите пъстри цветове ме вдъхновяват.

За нов път отварят портите широки.

Подай ми неговите длани топли

сърцето ми да сгрее за живот.

Розови мечти душата ми да стоплят.

Сърцето ми в ритъм нарушен.

Камбанен звън да оповестява,

че ти си тук и в нас живееш.

О, полет лекокрила, летиш сега

и птиците запяват песен за душата.

О, пейте, пейте сладострастно

за пролетта събудила живота.

 

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??