Sep 8, 2012, 11:43 AM

Игра 

  Poetry » Landscape
1106 0 3

 

 

                                                     Ден с безоблачно небе,

                                                     чакащи звезди, луна за декора през нощта,

                                                     скучно е така, нали,

                                                     хайде да го променим;

                                                     Днес денят е малко сив и неясен и мъглив,

                                                     а във  уличка една си играят две деца,

                                                     о, омръзна ми така.

                                                     

                                                     А сега денят е див и бушуващо пенлив,

                                                     дъжд се сипе из ведро,

                                                     а през облака игрив

                                                     се подхлъзна лъч свенлив.

                                                     Нацъфтялата гора се изтърси от дъжда,

                                                     нейде хвърка чучулига

                                                     и нагоре се издига,

                                                     а под цветния саван

                                                     като в някаква игра се събужда пролетта...

 

 

                                                                                                          24 април 2012

                                                                                                           Умбрия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Сара Махова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??