Aug 27, 2016, 10:36 PM  

Перспектива 

  Poetry » Other
228 0 0

Не съм пророк или месия.

Не съм и расъл във саксия.

Кипял съм, врял съм на огнище

и бил съм палено стърнище.

 

Калена е във мен душата,

но е ръждясала машата.

Във въглените тя горяна,

от тежка пепел е помляна.

 

И без маша сега останал,

на тясно вече съм се хванал:

изхвърлям въглени с ръката

макар, че вече е саката.

 

Но мъките назад отиват,

където във една се сливат.

Напред остава перспектива:

живота с мене си отива.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??