Nov 10, 2010, 12:10 PM

Има ли вятър такъв 

  Poetry » Other
477 0 8

 

Има ли вятър такъв,

който във шепи да стисна,

вятър със ягодов дъх,

с глас на шептящи мъниста?

 

Има ли вятър такъв,

който със здрача присяда

и от светулките вън

пали в косите ми клада,

 

който ме чака докрай,

който дъгата изцежда

да ме обгърне със шал

от пъстроцветна надежда?

 

Имаше вятър такъв…

Кой ли при мене довя го?

Духна отвътре навън –

празна след него останах.

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??