Aug 13, 2024, 3:23 PM

Има нещо 

  Poetry » Landscape
62 1 3

Има нещо тъжно в празните училищни дворове, 

нещо носталгично в пожълтелите листа, 

гонещи се между пейките и горе 

над широките и светли игрища. 

Има нещо шепнещо в Септември, 

незабравено, недоизказано на глас 

във полетата прегарящи от нежност,

със сбогуващи се лястовици в тях. 

Нещо топло като шал кашмирен, 

шарено като чадър на някой плаж, 

занемял и ветровит, умиращ 

като във черупка изсушена рак. 

Има някаква надежда сладка-

в лунапарка въртележка се върти 

и илюзия от фойерверк по-кратка 

те зашеметява пак като преди. 

 

© Магдалена Филипова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??