Не знам - с какъв имунитет,
сдобил съм се през тези зими.
Но вече - векове подред,
лекарства никакви не взимам.
Не боледувам - от скорбут,
холера, чума и ангина!
Корона вирусът - прочут,
край мене мина и премина!
А карам само... на вода,
корички хляб и сок от сливи.
Не ям банани, пастърма,
дори зелено, вкусно киви!
Не вкусвам мляко, кашкавал,
яйца, кайма и зеленчуци.
Не пия Ред бул... и боза,
добавки, тоници, боклуци!
Не правя йога, нито крос,
избягвам и в гори да тичам.
В живота, често съм - на пост,
не се натягам - да обичам!
Не чукам - никога в дърво.
И не разчитам - на късмета.
Живея бедно - като скот,
с една магьосница проклета!
Тя ме завлича - често в пир!
Избягвам с нея далтонизма!
С домашен - гроздов елексир -
Наследството от комунизма!
До нея - вдигам гордо флаг,
и имам истинско - пиянство!
Със нея ставам - влюбен, благ,
ухажвам я - със постоянство!
Тя... с много правилен похват
отдавна ме имунизира!
С чудесен гроздов концентрат,
тя цял живот ме интубира!
Ракията!!!
Юри
Йовев
Април
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.