Dec 28, 2013, 7:32 AM  

Инес 

  Poetry » Love
584 0 3

Днес отново чакам те и вярвам

в твоето завръщане, Инес!

Тук стоя, побит на тротоара,

залезът разгръщам с интерес.

 

Златото си там, по върховете

слънцето ни шедро разпиля.

Лъч последен пална във небето

облаците,  в блока по стъкла.

 

Бавно тъмнината се притули

в малкото очакващо градче

и обви в копринени пашкули

къщите, със мен скърбящи, че

 

нямаше те днес със автобуса,

няма да пристигнеш и нощес.

Свила се душата ми, в покруса

шепна твойто име, о, Инес!...

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??