С него нямах кураж да летя,
но летяхме под обща постеля,
с тебе нямам какво да деля -
имам само какво да споделям -
уморени усмивки и гняв
и за бягства кроежи...
В него виждах суровия нрав,
но и кротката нежност.
Той на мойте деца е баща,
ти - на разни мечти - за какво са ни?
С тебе имаме само нощта
и слова захаросани...
Той ми даде и дом, и уют,
бе готов на геройства...
Ти - единствено пламъка луд
и два мига спокойствие...
С теб се лашкам в безбрежни води,
с него знаех посоката,
с него, знам, ще оставим следи -
с теб - драскулка със нокътя...
За какво си ми - тъй не разбрах -
и какъв ще е краят?
аз със него да бъда избрах,
а от теб...
се нуждая.
© Милена Белчева All rights reserved.