Apr 7, 2008, 10:45 AM

Искам да избягам от счупените залези 

  Poetry
853 0 27

Счупени залези

надничат през прозорците ми,

изтъркани от заблуда

и нежно се срещат с очите ми,

замъглени от питане

до полуда…

В кой сън съм пак?

В рай или в ад?

Не искам и да зная как

пречупи слънцето със думи,

преди да ме запомниш, ме погуби…

Китари, барабани

и звънчета…

полюшвани от вятъра

прегърнати мечета…

Дрън, дрън, дрън…

сърцето дави се без звън

и пак тик-так, тик-так,

пътува нощният влак,

а от пожари ме е страх,

не искам и да се удавя в мрак…

Спаси ме,

аз тичам към теб

в среднощния хлад…

Прегърни ме,

аз искам само тебе да усещам как

обичаш да рисуваш с устни…

Отведи ме,

там, където ще забравя

счупените залези на студа ми,

ранили чак до кокал любовта ми…

Целуни ме,

аз искам само да избягам…

© Ем All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??