Jun 24, 2009, 6:23 PM

Искаш ли 

  Poetry
641 0 13

Искаш ли да ме превърнеш в руина?!

Всъщност аз едва ли съм онази

крепост, за която дълго си мечтал?!

Крепостна е само моята душа,

с ей такива зидове дебели.

 

Искаш ли да ме превърнeш в самота?!

И по принцип, не, че съм самотница.

Скитница е само моята душа.

Сякаш че е на безлюден остров.

 

Искаш ли да ме превърнеш във мираж?!

Някъде в пустинята да ме заточиш.

И в оазиса на своята любов

да ме съхраняваш дълго още.

 

Искаш ли да ме превърнеш в суета?!

Знаеш, че от нищо нямам страх.

Затова ме превърни в мечта

и мечтай ме дълго, дълго нощем...

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??