ИСТИНАТА
"Пустошта на обществото
е препълнена от глухи
и иронията за дето чуват,
е че никога не бива чути.
И говорят, и говорят,
но от думи полза няма,
както шум от хвърлен камък
не отеква в тъмна яма...
Как мечтаеш тъй мащабно
в този малък малък град,
който е така отдавна
твой затворнически ад?
Знаеш ли какво говорят
за такива като теб:
"Мечтите като вятър гонят
във отчаян вечен бег".
Пустошта на обществото
е препълнена от глухи" -
каза истината той,
по-добре от всички други.
© Ралица Костова All rights reserved.