Aug 3, 2008, 7:33 AM

Истината искате? 

  Poetry » Phylosophy
559 0 4
 

Истината искате?

 

Всяка сутрин се събуждам

и в дъха си аз замръзвам,

сякаш в някой филм беззвучен,

в безкраен ужас, пак потръпвам.

Приятелствата, винаги здрави,

думите, винаги честни,

и пак всичко е в мрака от болка,

сякаш няма път към Рая.

 

Трябва ли да сме убийци,

да сме пошли интриганти

и да тъпчем всички други,

мечтаещи за своя радост?

 

Припев:

Истината искате ли?

Това е тя... боли, но е такава,

стига поза, стига маски,

време е да се разкрием.

Истината искате ли?

Хищници сме, ние всички,

и разкъсваме се бавно

в този свят, от сто преструвки.

 

Вечер сън не ни спохожда,

в самотата си се губим

и отново в нас вината

като въглен ни изгаря.

 

Трябва ли да бъден чужди,

да се мразим и убием,

като дяволи да бродим

из този Ад от черен огън.

 

Припев:

 

Поемете ми ръката

и вземете ми душата,

пак от Изток да изгрее

слънцето над всички хора.

 

 

© Иван Русланов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??