Dec 18, 2009, 12:46 PM

Истината за Пепеляшка 

  Poetry » Other
2092 1 10

 

 

 

 

Орисана не с почест и охолство

и даже не с професия престижна,

във роля скромна тя без недоволство

с високо вдигната глава се движи.

 

На сцената житейска, предрешена

в хармония със сивите декори

прикрива, че принцеса е родена

в неземно царство с ласкави простори.

 

Изглежда смела, в ролята вглъбена

и всеотдайна – в делничните грижи,

но вечер под завивките стаена

поема път от нея само виждан.

 

Със страх от отминаващата младост

и в тръпки на умора непрестанна

вратичката на скритото си царство

отваря тя,щом дъх не й остане…

 

 

***реших да се включа и аз в приказната тематика  :)

 

© Нелиса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??