Jun 3, 2008, 8:03 PM

Истини 

  Poetry » Love
622 0 1
 

Знаеш ли историята ти на любовта,

как родила се от въздух и вода,

приела облика на огън буен, ярък,

покорявала света със своя жар.

 

И сълзите, родили се с нея,

нощта обгръщала деня,

а часовете минавали бавно

под бесилото на тази съдба.

 

Заслепила тя сетивата човешки

и изтрила всички реални неща,

а човекът, в който си влюбен,

бил за тебе единствен в света.

 

Но, не щеш ли, съдбата помисли,

и създаде нещо, което проясни

й деня, истината заби се в сърцето

като нож от стомана и злато.

 

Истината прогонвана беше,

ала винаги след време сама

се завръщаше, раняваше бавно,

ала винаги отваряше нова врата...

 

... и винаги ще бъде така.

© Иван Русланов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??