Aug 28, 2013, 9:21 PM

Истинската 

  Poetry » Love
451 0 1

Коя е истинската – как да разбера -
червило, грим, магия във очите...
походка на подплашена сърна...
Какво е тъй вълшебно във жените?!

От погледа ми бяга - а следи го май,
гръдта ù се издига вулканично,
от страст и плът Бог сътворил е рай,
и всеки път - божествено различно...

Как ме пленява мигом тази красота –
защо я искам... повече от всичко,
нима съм вечен воин на любовта,
раняван със студена безразлчност.

Ще я позная, още – щом ми скрие дар,
там някъде дълбоко във сърцето,
на чувствата ми вечен господар:
безценен диамант – до обич светъл...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??