Jan 8, 2012, 7:46 PM

Ивановден 

  Poetry
1545 0 13
Ивановден

Щом денят ми проходи,
като кученце сам,
и така, както броди,
среща някой Иван –
да му махне синджира,
да си стиснат ръце
и да седнат на бира
(може и без мезе),

... да обърнат хастара
на добрия живот,
в чест на някаква стара
и бeзпътна любов
да изтръскат последни
дребни бели пари,
а Светецът отгоре
да мълчи... да мълчи...

Да си кажат: ”Наздраве!”
и: „Прощавай, любов!”
Кой каквото да прави –
този шантав живот
под око те преследва,
но, когато си сам,
като шанс за последно
ти изпраща Иван.

И Ивановден става
всеки мой Божи ден,
в който крача към прага,
а светът покрай мен
гледа – свивам байрака
под открито небе:
щом Иван ще ме чака -
няма други мъже.

© Галена Воротинцева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??