Aug 10, 2019, 7:42 PM

Из: "Дневникът на Арти" 18 (Голдън ретривър) 

  Poetry » Humour
307 0 0

Из "Дневникът на Арти"...

 

Дядо вози ме с колата,
Мерцедеска малка, но е много яка.
"Днес ще ходим на чешмата,
тубите да пълним със водата,
дето си извира някъде от планината."
– рече и отсече, 
бързо се завтече 
тубите събира,
място им намира,
между нас петима.
Решихме да оставим тати и детето,
да пробват на реката как върви рибето.
Останалите трима 
задрапахме баира,
А мама как така 
спокойна остана
с крава зад гърба?!
После дядо ни разходи
с малката количка и села обходи.
Свечери се,
Слънце – скри се.
От небето светна кръгла лампа
Там – на вилата Багрянка.
То било луна,
а до нея мъничка звезда.
И така, в романтика ми ти една,
тати пекна риба на тикла.
Дали от магазин я налови,
или от близките води,
туй има ли значение,
щом има приключение?!

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??