Sep 4, 2020, 4:06 PM

Из " Дневникът на Арти " - Пейзажни детайли 

  Poetry
308 0 0


Пейзажни детайли
...
Днес на Камчия вали,
усеща се - Пампорово, почти,
мирис носят иглолистните дървета,
величествени клони надвесили стобора.
В предния си час 
кълвача търсеше запас
корите по стъблата кърти, 
дървояди търси млади, дърти.
Тишината се прониза в миг
от мълниеносен вятър и дъждовен пик.
Колите забръмчаха,
нови гости дотърчаха
в селището вилно,
мястото - обилно
с бунгалца и стилно
се подреждат редовите челно.
Какво, че лятото си тръгва
тук зелено е, листото не помръдва,
есента задвижи се в широката топола
при пристана с камчийската гондола.
Не спира да вали,
поне пожарите ще изгаси,
времето си знаело кога
да подаде ръка.
На широката веранда
отдаваме се с мойта "банда".
Аперитива ни подейства,
мезето си върви...
Морето се обажда с големите вълни.

© Красимира Генева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??