Избор
Добър ден, здравей моя мила Самота,
отдавна дойде при мен,ти ме избра.
Отново идваш а после си отиваш сама,
довеждаш при мен и твоята сестра Тъга.
Когато си тръгвате при мен идва Любовта,
тя е по-красива, нежна като една девойка.
С коси от злато и очи сини като езера,
остава с мен и си отива както е дошла.
После при мен идва Свобода ,
тя ме избра, и тя е красива жена.
Тя за дълго при мен се застоя,
самотен и свободен, без любима жена.
© Валентин Миленов All rights reserved.