Jun 28, 2011, 9:57 PM

Избор 

  Poetry » Phylosophy
405 0 1

Избор

Тръгваш някъде,
но не знаеш накъде.
Питаш се дали си жив,
или пък не.
Образът е същият,
а душата може би не е.
Плътта разпада се,
а същността изчезва някъде.

Къде ли си сега?
Питаш се дали си сам.
Затворен падаш и се молиш.
Но на кой?
Кажи на кой?

Опитваш да се изправиш.
Нещо дърпа те.
Във бездната дълбока
падаш.
И крещиш, крещиш, крещиш.
Дали някой ще те чуе?
А може би вече не си...

Луташ се.
Търсиш пътя.
Но тъмно е.
Помощ чакаш ти, нали?

Продължи!
Не спирай дори за миг!
Избягай от кънтящата тишина!
Избери -
Живот или Смъртта!

© Екатерина Глухова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??