Jun 26, 2016, 6:50 PM

Изчезващ вид 

  Poetry » Phylosophy
858 0 2

 

ИЗЧЕЗВАЩ  ВИД

 

 

Всеки човек се ражда на света -

кристално чист. Като сълза...

Ала попаднал във света на хаоса -

изражда се от злоба, алчност, суета...

Живеем в свят, изпълнен със омраза,

във който всеки гледа другият да бъде зле.

Пилеем здравето си за пари, за слава... Безнаказано!

А любовта към хората агонизира. И май на път е да умре...

А истинските хора има ли ги още?

Или и този вид е застрашен?

Дали накрая няма да е всичко пошло?

А истинските хора да изчезнат май съвсем?

По дяволите! Накъде отива този свят?

Фалшивите множат се. Истинските се броят на пръсти.

Но Оня там отгоре - дето ни е дал светът -

накрая ще му писне... Ще размисли... И ще вземе да разчисти!

 

 

 

Елена Найденова (Sun)

 

© Елена Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всеки! И е такъв до навършването на 1 година. Безгрешни са само новородените до 1 година и мъртвите!!!
  • Силно!
    "Всеки човек се ражда на света -
    кристално чист. Като сълза..."
Random works
: ??:??