Nov 12, 2005, 10:26 PM

Изгаряща любов 

  Poetry
967 0 2
             Ако се опиташ да забравиш
             тази любов, от която изгарям,
             ще бъдеш прокълнат
             спомени да те преследват цял живот.
             Ще протягаш ръце да ме докоснеш,
             но няма да стигат до мен -
             самотата само ще прегръщаш.
             Ще търсиш с влюбени очи
             страст във погледа ми да намериш,
             но безразличен ще го видиш ти.
             Ще искаш с нежни думи
             до сърцето ми да стигнеш,
             но вместо огън - лед ще усетиш.
             И мислите за мен ще ти изневерят -
             ще искаш поне в съня ти да идвам,
             но лицето ми няма да виждаш.

             И питам се,
             ще можеш ли да понесеш
             толкова голяма болка,
             болка, от която
                   бавно ще умираш.

© Димитрина Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много болка има в това стихотворение.
  • "Ако се опиташ да забравиш тази любов от която изгарям ще бъдеш прокълнат"-такива думи трудно се забравят.Препрочетох стиховете ти-силно е .
Random works
: ??:??