Най-откровено, право да си кажа
как ме е срам от пушечния шум.
За ролята на шута и на па́жа
оска́рите раздават се с куршум.
Една Земя, а колко много сцени
и копчета да искаш: еко, био...
Пияни са статистите на смени
за теб, единствена, Аморе Мио!
Мирът започва винаги в сърцето,
където буквите строят подслон.
Прости́ й, превъртя Земята. Свети,
но вместо Галилей върти я Бонд.
Носете си най-двойните аршини,
че който скача, правят го джедай!
„Воистину“ си струва, но не чи́ни
туй представление. От мен – сполай...
Сценарият е копче. Имаш – щракаш
за ýроки и мозъчен дето́кс.
Мирът е тишина, но до простака
как тя ще стигне, знае само Бог.