May 29, 2011, 11:37 AM

Изобщо кой ти каза, че го можеш? 

  Poetry » Other
934 0 2

Как никога не ме похвали

и никога в мене не повярва,

а помниш ли това, което ми открадна

или и това забрави?

Аз казах ли ти, че не ставаш,

че думите, които редиш, са слаби?

Не ти го казах, за да не страдаш.

А ти?… Не, ти не го направи!

Учителят със времето остарява

и идеите му избледняват,

тогава ученикът го надминава

и само спомените за учителя остават.

Предай се гордо и спри да се самозабравяш -

не ти си този, който оценява.

Смали обема, не е нужно да прекаляваш!

 

Изкуството е ценност - то не се продава.

Таланти много, но най-добър е

не този, който може да говори,

а този, който винаги твори.

Макар и да не съм добра

в това, което правя,

куражът трябва да се дава

и път към нови върхове да се проправя!

 

Не спирай да твориш и ти,

макар да казват, че не можеш да го правиш.

Не те - ти трябва да решиш

дали с това ще можеш да се справиш.

И ако някой някога ти каже:

„Не ставаш. Изобщо кой ти каза, че го можеш?“

ти обърни се с усмивка и не вярвай…

Опитвай се, старай се, падай, ставай,

но никога не се предавай!

© Полина Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??