Apr 17, 2010, 11:09 PM

Изстена и се предаде 

  Poetry » Love
993 0 26

Къртично разрови сърцето-

от болка то сви се за миг.

А после проплака, горкото-

към него тя бе му длъжник,

 

защото с ръждиви пирони

прониза го с Свойта Съдба.

А в тихите нейни окови

жадуваше то Любовта!

 

Случайна, там влага попадна,

наквасвайки сухи уста,

но жаждата в него остана

за обич, уют, топлина...

 

* * *

 

И с вик пред сърдечната крепост,

изхабено, под куп знамена,

от ýдарен, сринал го óткос,

разбито до болка, изстéна

и се предаде

сърцето

на тази

жена.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??