Sep 28, 2013, 8:39 PM

Изведнъж 

  Poetry » Phylosophy
566 0 2

На поета стиховете аз чета

и муза някаква ме озарява

и реших две думи да сплета,

че стиховете му така ме сгряват.

 

Усетих аз душата му чрез тях,

усетих неговия силует.

Е, някой би го карало на смях,

не чувства той с душата на поет.

 

Аз не съм кат него тъй добра,

но чрез своите и аз живея

и зная, дарба е това

на присмехулниците ще се смея.

 

Че дори тялото ми да умре,

душата ми чрез листа ще живее

и сърцето ми когато спре -

усмивката от там ще грее!

 

© Диана Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??