Oct 25, 2013, 9:06 PM

Извинете 

  Poetry » Other
778 1 9



За любовта ли питате? Уви,
избяга с една лъскава карета.
Нещастникът Ромео се пропи
и всяка нощ проклина Жулиета.

Прасенцата играят на комар
а третото версиите им връща.
Все още е най-умното, макар
че днес ипотекира свойта къща.

Вълка с ловеца се споразумяха
и кошницата двама поделиха...
В друга гора Шапчицата избяга,
а бабата във дом я настаниха.

Снежанка пък косите си боядиса
и роклята смени със панталони.
Замина за страната на Алиса
не своя принц, а продуцент да гони...

Сега танцуват двете в нощен бар.
Наместо слава, трупат си пороци...
И Пепеляшка там е, барабар
с поне петима "принцове"- жабоци.

Пинокио пък стана адвокат.
Във вестниците казват, че не лъжел.
С носа си пропътува той цял свят,
(навярно вече никак не е тъжен). 

Знам, приказката доста се оплете...
И ще ме смъмри не един човек.
За лошия ù край ме извинете,
но пиша в двадесет и първи век...

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??