Feb 28, 2018, 12:22 AM

Изящно 

  Poetry » Love
579 0 2

ИЗЯЩНО 
Р. Чакърова

 

Животът крие своето изящество 
из нишките на белите коси
и не достига в тебе настоящето, 
а в миналото никъде не си. 

 

На сляпо следвам лунното си бъдеще,
на сляпо вярвам в него, общо взето... 
И няма да се стресна от присъдата, 
която е изписана в небето. 

 

Подпирам се на своето умение 
да съживявам спомени от обич –
от дълго скитане по всякакви вселени
това откраднах от трапезата на Бога... 

 

Сега ми трябва само малко вино, 
а поводът е повече от ясен. 
Така ще имам някаква причина 
да те сънувам нежен и прекрасен... 

 

Лондон, 26/02/2018   13:18
.

© Rositsa Chakarova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??