May 29, 2013, 3:13 PM

Жабата бунтовница 

  Poetry » Humour
810 0 0

Жабата бунтовница

 

Жабата все недоволна е, кряка

и шумотевица вдига.

Щъркелът нервно със клюна си трака,

иска да спретне интрига.

 

От нейната ария мощна обаче

лесно гневи се жабока.

В своята глупост тя все го прескача,

тръгвайки в грешна посока.

 

Щъркелът умен, открива я лесно

с нейното крякане шумно,

че е гневът ù открит, неуместен,

а е това неразумно.

 

Миг съдбоносен - попада във клюна.

Вижда се, плячка е лесна.

Макар че загива от свойто безумие,

с бунта си става известна.




© Пенка Войнова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??