Jul 28, 2011, 2:13 PM

Жалка земна душа 

  Poetry » Phylosophy
1290 0 2

ЖАЛКА ЗЕМНА ДУША

 

 

 

Жалка, земна душа, движеща наште тела,

Бог ни тъй отреди, да се борим

с нея през земните дни.

От нас зависи сега, кой ще спечели

тази борба, душата земна,

или горна една, която астрала

зове от лета.

Сътвори ни Бог със две души,

запали в нас и две искри,

дадени ни живот и смърт,

даде ни радост и скръб.

Замислете се, люде, сега,

не губете време да отричате това,

което не прозряхте ред лета.

Преборете се с душите долни, земни,

зли, сеещи злоба и мъст,

разпъващи телата ни на кръст.

Това е земното послание,

това е земното страдание.

Душите горни, едни са отредени

за астралните дни, в които ще продължим

да съществуваме в Рая да бленуваме.

Не искам да споря със вас,

искам да чуете божия глас,

напук на всички скептици,

критици, атеисти, отричащи

дните неземни от хора, на

дявола верни.

Не споря, говоря, зов последен

отправям, да претворите душите

земни, за да обикнете горните, звездни.

До днес какво творихте?

Знаете ли какво сътворихте?

Множихте всеки ден душите долни,

много по-добри от предците си едни.

Убийци, крадци, лъжци, демони в човешки души,

сеещи смърт докога?

Не е ли време да сложите края?

Живем във Ада!

Да! Той     Да!  Той е  тук, на  Земята,

не в небесата.

Ще се убедите в мойте слова,

спасете се, хора,  сега!

 

© Галя Станчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Призоваваш към доброта и човечност!Това е по нашите възможности!Хубаво звучиш!
  • Tова което изразих с 37 страници в „Вселената на разума и завета на бог“ ти го изрази с едно стихотворение. Похвално. Поздрав!
Random works
: ??:??