Jan 12, 2015, 12:27 AM

"Je suis Charlie"! 

  Poetry » Civilian
288 1 2

Аз не съм се пречупил! Аз не съм на колене!
И дори и когато фанатични стрели
с фататична ненавист са прицелени в мене
се изправям и казвам "Je suis Charlie"!


Пред бруталното дуло за разстрел е изправен
не творец, журналист, а Човекът! Нали
ще загине Човекът ако бъде оставен
да вилнее Терорът! "Je suis Charlie"!

 

Уважавам Пророка, Буда, Кришна, Христос
и човешкото право в Бог да вярваш обаче,
в мен крещи до полуда многозначен въпрос
и ответът е кратък и съвсем еднозначен!

 

Ако днес пред терора се пречупим, дали
ще останеме хора? Не! "Je suis Charlie"!

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??