Mar 19, 2021, 7:43 AM

Желание 

  Poetry » Civilian
309 0 0

Желание

 

Той не знаеше, как да задава въпроси,

защо му се случват странни неща?

Да обича до лудост, а за обич да проси,

да се влюбва по светло, а споделя с нощта.

 

Той не знаеше, как да отговаря,

щом някой признае, че го е обикнал.

Досега врата се затваря, а друга отваря,

на толкова обич, дали беше свикнал?

 

Той знаеше, че щом има желание,

каквото поиска да направи ще може.

И страхът, и тъгата, дошли от незнание,

далеч да са, да не бъде човекът тревожен.

 

Явор Перфанов©

18.03.2021 г.

Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??