Apr 16, 2021, 1:52 PM

Железна бајка 

  Poetry » Love
246 0 1

Зелените птици

застануваат на дрвената клупа.

Се завиткувам во нови наслови.

Душата ми е бастион на ултиматуми.

Заедно со една изгубена ноќна светулка

се креваме во лет

високо над покривите.

Гледаме кон рајските градини

и сме соучесници во сите постоечки тајни,

а на грбот ми тежи железна бајка.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??