May 23, 2008, 7:45 AM

Жена като мен 

  Poetry » Love
736 0 5
Влюбена съм в теб. Не ми е лесно
да те имам ден през ден.
И никак не ми се вижда честно
на теб изобщо да не ти пука за мен.

Аз се будя в спомени за снощи
и в главата ми е само това -
кога ще мога да получа още,
колко далеч е с теб нощта?

Ти се будиш с мисълта за друга.
За тази, с която довечера ще спиш.
Поне да беше ме излъгал,
че имат смисъл моите очи.

Вярна и аз няма да остана.
Още тази нощ с друг ще те заменя.
Но това си е самоизмама.
Жалък опит да си отмъстя.

Отмъщавам си, че отсега съм ти простила
това, че нищо за теб не означавам,
че пред тебе всичко мое съм открила,
а ти изобщо не ме заслужаваш.

Да си жена като мен е опасно.
Можеш само да си навредиш.
Пред кротките изричаш безразличието си ясно,
а пред незаслужаващите влюбено мълчиш.
 

                                                   26.11.2002г.
                                                    гр. Сопот

                   

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??