Jul 1, 2017, 12:40 PM

Жената в цвят 

  Poetry » Other
259 0 4

И щом облечена си в черно,

и с тази строгост ти наверно

мъжете всякак респектираш,

сред  тях достойно просперираш.

Със черното ти гóрко жалиш

и женската душа си жариш.

Така си мъката показваш,

сама сърцето си наказваш.

 

В червено щом пък се обличаш

и всяка суета събличаш,

в същинска роза се превръщаш

и погледи към теб обръщаш.

А щом в зелено се обгърнеш,

в гора зелена се превърнеш,

ти сякаш цяла се разлистваш

и въздуха край теб пречистваш.

 

Лилавото е цвят модерен –

сред цветовете най-наперен,

и облечеш ли тази дреха

си гарантираш и успеха.

Но най си хубава във бяло

и като слънчице изгряло

ти стопляш и душата мъжка

по твоята любов що пъшка.

 

Напомняш младостта си ранна

и със усмивката си странна

влудяваш на мъже сърцата.

Към тебе гледат и децата...

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??