May 16, 2018, 8:31 AM

Жените остаряват 

  Poetry » Love
358 1 2

Жените остаряват

 

Навън есенен дъжд ръми,
чука по стъклата и шуми,
връща ме в детство тъжно,
да живее детето беше длъжно.

А есента красива, жълтолика
натрупва листата пъстри и ме вика
да раста, да живея, да се радвам,
„Обичам те, живот!“ да казвам.

В есен и пролет, зима и в лято
на мечти и идеали богато.
Детето е пораснала жена,
не търси от никого вина.

Насъбрала деца и внуци, както есента
с полъх тих гони своите листа,
жената спира в късна есен,
замислена припява свойта песен.

Расте човек трудно и старее,
дали лесно или в мъка живее.
Неразбрали как косите побеляват,
влюбени в живота, жените остаряват.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за коментара
  • Споделяш верни наблюдения от живота, Йонкова.
    Има истина в думите ти, но в техническо отношение стихът може да се поизглади.
    Вярвам, че ще успееш...
Random works
: ??:??