Apr 18, 2024, 11:48 AM

Жестоко е, че няма да си моя 

  Poetry » Love
79 1 2

ЖЕСТОКО Е, ЧЕ НЯМА ДА СИ МОЯ

 

Едва ли някой ден ще бъдеш моя, но аз до сетен дъх ще бъда твой –

печален стопаджия на завоя! – забравен, стар лирически герой,

не знам ще спреш ли своята "Toyota", или и ти от мен ще отлетиш,

и – както често случва се в живота, ще те сънувам в залеза ми риж,

сред пролетни цветя – и листопади, сред вихрулѝци дълги снегове

 

към теб вървях, когато бяхме млади, и в мен все още дивото зове! –

ти оживяваш в черните ми нощи! – търкулнато кълбенце Светлина,

с прекрасната илюзия, че още във мен си кротко влюбена Жена,

жестоко е! – че няма да си моя, и запомни ме, моля те, така? –

печален стопаджия на завоя! – ще ти помахам в Нищото с ръка.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??