И щом небето драсва цветове,
а аз ги виждам - прелестни картини
и ме боли, ако щурче умре...
То аз съм жива! Жива! Жива!
Усещам ли, че скръбен е цвета.
През сълзи ли се вглеждам как си свива,
под стряхата ми косчето гнездо...
То аз съм жива! Жива! Жива!
Замирам ли пред нощното поле,
посипано брокатено в светулки,
и в мен се връща онова дете,
което със душа след тях се втурва...
То аз съм жива! Повече от жива!
© Людмила Билярска All rights reserved.